Veelgestelde vragen

Hieronder vind u enkele van de meest voorkomende vragen over Checkscan, en leest u tevens hoe u zo snel mogelijk kunt beginnen.

Hoe werkt CheckScan >>

De CheckScan oplossing bestaat uit een ID-Reader, Docview Studio 3.0 met CheckScan Add-On en optioneel een 2D Imager.

Hoe bestel ik CheckScan en wat kost het >>

CheckScan kunt u rechtstreeks bij ons of via verschillende branche organisaties bestellen. Er zijn verschillende uitvoeringen leverbaar vanaf € 249,- excl. BTW.

Hoe installeer ik CheckScan >>

CheckScan dient geinstalleerd te worden op een computer met Windows met een vrije USB poort. Maakt u ook gebruik van een 2D Imager dan dient u twee vrije USB poorten te hebben.

Registratie benodigde licentie key >>

Voor CheckScan is een licentie key benodigd welke na registratie en betaling wordt gemaild. De licentie tot 1 mei 2022 zit bij de prijs van CheckScan inbegrepen.

Rijbewijzen worden niet gelezen >>

In Nederland zijn vier verschillende modellen rijbewijzen. CheckScan ondersteund alleen de moderne rijbewijzen model 2014 en 2018 welke voorzien zijn van een chip.

De oplossing voor het controleren van het Corona Toegangs Bewijs (CTB)

CheckScan is de benaming van een functionaliteit die als Add-ON aan Docview Studio Software is toegevoegd.

Deze functionaliteit is op verzoek, als eerste, door ons ontwikkeld voor de Horeca en Beveiligingssector en versneld het proces van het controleren van de Coronapas en het identiteitbewijs van de bezoeker aanzienlijk (1).

Wat Is CheckScan
  • Met CheckScan worden Paspoorten, ID Kaarten, verblijfsvergunningen en de moderne rijbewijzen (voorzien van NFC Chip) gecontroleerd en vergeleken met de gegevens van de nationale en internationale Corona QR Code.
  • Tevens wordt de Corona QR Code gecontroleerd op vervaldatum, geldigheid en certificaten van de uitgevende instanties.
  • Daarnaast heeft CheckScan een herhaald scan functie waarmee het “doorgeven” van ID Bewijs of Corona QR Code, zoveel als mogelijk, wordt voorkomen

(1). Afhankelijk van instellingen 5 seconden per bezoeker. Bron: Noord Holland Totaal Beveiliging.