Voorkom fraude met QR Codes en verkoop aan minderjarigen

De laatste tijd verschijnen er steeds meer berichten in de media dat er valse Corona QR Codes in omloop zijn. Tevens heeft de ingezette werkwijze van gemeentes, om centraal polsbandjes in te zetten, tot gevolg dat er ook alcohol wordt verstrekt aan minderjarigen.

De controle op het corona toegangsbewijs moet veel beter, vindt het kabinet

De Praktijk

De praktijk wijst de laatste weken uit dat de Corona QR code zonder controle van het ID Bewijs van de bezoeker wordt gecontroleerd, ondanks dat dit wettelijk is bepaald.

Op zich begrijpelijk als men bedenkt dat het handmatig vergelijken van de initialen welke de Coronacheck App toont met een ID Bewijs tijdrovend is en men wachtrijen en discussies zoveel als mogelijk wil voorkomen.

Ook de verschillen in regels en handhaving van de gemeentes onderling zijn hier debet aan. En laten we eerlijk zijn de Horeca is hier totaal niet op ingericht.

In Castricum worden de ID Bewijzen en Corona QR Codes centraal gecontroleerd, waarna de bezoekers een UV Stempel krijgen welke niet overdraagbaar is.
Falende Leeftijdscontrole Met Polsbandjes

Sinds enkele weken gaan steeds meer gemeentes over op het centraal controleren van de Corona QR Code en het handmatig vergelijken met het ID Bewijs, waarbij de bezoeker na deze controle een polsbandje krijgt. Voordeel hiervan is dan men niet steeds de controles dient uit voeren.

Nadeel hiervan is de wijze hoe men het verwerkt. Immers men is gefocused op de vergelijking van de Corona QR Code met het ID Bewijs aan de hand van initialen, geboortedag en geboortemaand, maar geen geboorte jaar.

Dit resulteert al snel tot uitgifte van een polsbandje aan minderjarigen. En uitbaters van de Horeca controleren alleen op het uitgegeven polsbandje zoals uiteraard is afgesproken en niet nogmaals aan de deur op de leeftijd aan de hand van een ID Bewijs.

Slimme Oplossingen Voor Beveiliging En Horeca

Wij hebben naast de CheckScan oplossingen, waarmee u snel een vergelijk kunt maken van Corona QR Code en ID Bewijs alsmede de leeftijdscontrole kunt uitvoeren meerdere slimme oplossingen zoals:

  • CR-7010 en CR-7020 Voor iPhone – Voorkom batterij problemen tijdens het checken van Corona QR Codes.
  • Snelle leeftijdscontrole aan de hand van ID Bewijzen met de Check4ID App voor Android en iOS. Probeer gratis.